Hos frissan

Sitter i frisörstolen med en kopp cappuccino och senaste numret av Hus & Hem, känns helt okej!

Ikväll ska jag och min fina vän Terese på tjejkväll hos EM Möbler här i Borås, lite glöggmingel och rabatter låter ju liksom inte fel! Efter det blir det bio, Breaking Dawn, som jag har längtat!

Några godbitar ur Hus & Hem:


Pysslar

Just i detta nu sitter jag i köket och pysslar! Lite sent ute kan tyckas, men jag har haft en helt gaaaalen helg så tiden har inte räckt till liksom... Jag lovar att visa bättre bilder på allt när det är klart!

 


Vad vill ni ser mer av?

Jag känner att jag är på väg att få en så kallad "bloggtorka". Den har börjat så smått, men har inte brutit ut helt riktigt än. Inspirationen börjar dock tryta. Jag vet inte om det är mörkrets fel, eller vad jag ska skylla på faktiskt...

Så nu undrar jag, vad vill ni att jag bloggar om? Vad tycker ni är roligast att läsa om? Vill ni se mer kollage, bilder här hemifrån, pysseltips, inspirationsbilder...?

Kom gärna med nya förslag också, om det är något ni saknar!

Inspiration - vardagsrum

När iMacen crashade blev jag lite skärrad och trodde att jag skulle förlora alla mina bilder, men som tur var gick allt att rädda!

Däremot blev jag lite klokare i och med detta, så nu har jag fört över ALLA mina bilder på en extern hårddisk. Detta innebär att jag har suttit och gått igenom alla mina inspirationsmappar de senaste kvällarna. Jag har inte bara fått en exemplarisk ordning på alla bilder, jag har ju valt ut det allra bästa som jag självklart vill visa er ; )

Först ur har vi inspirerande bilder på vardagsrum!

bilder från inspirationsmappen


Shackrutigt

bilder lånade från google


Om det är något som jag tycker är väldigt tidlöst så är det shackrutigt golv. Det som gör det så snyggt är nog att det är lite grafiskt och att det är just svart och vitt. Rutorna gör ju att det faktiskt händer något, och svart och vitt är lätt att kombinera med andra färger.

Man kan välja om man vill ha rutorna diagonalt eller bara rakt. Jag tycker det är snyggt på båda sätten, men jag är nog lite mer för det raka faktiskt. Sedan finns det ju olika storlekar på rutorna med, så det är allt en liten djungel!

När (!) vi flyttar till hus vill jag verkligen ha shackrutigt golv, antingen i kök eller badrum. Eller kanske båda ; )

Snälla tomten...


1. Muggar från Pantone, gärna en snygg, knallig färg!
2. Randiga handdukar från Marimekko.
3. Converse med Marimekkomönster, strl 38.
4. Kuddfodral "Räsymatto" från Marimekko.
5. Tekopp från Anna Kraitz, röd eller brun.
6. Bricka "Kaffe på sängen" av Maria Holmer Dahlgren.
7. Iittala Essence vinglas, för vitt eller rött vin.
8. Poster "Make love not war" från Ellie Form och Design.
9. Poster "Big Pieces" från Little Studio.


Pantone+iPhone = sant!

Alla vet vi ju att Pantone gör grymt snygga muggar med fina färger, eller hur? Den nya grejen är iPhone- och iPad-skalPantonefärger! Ingen är gladare än jag, jag som älskar både min iPhone och Pantone!

Samarbetet görs med Case Scenario, men jag tror inte att man kan köpa dom i Sverige än.

Är dom inte sjukt snygga så säg?!

bilder lånade från google


Bättre bilder på ljusstaken!



Nu har färgen torkat till ordentligt på ljusstaken, så nu är det bara att börja använda den! Tänk vad lätt och smidigt det är att förändra något med sprayfärg.

Jag kan ju säga att sambon var MYCKET tveksam till ljusstaken när jag hade köpt den, men han tyckte att den blev riktigt snygg i grönt!

Frukostbild

Så här ser min frukost ut nästan varje dag. Fast egentligen brukar jag alltid äta två ägg, men vi hade bara ett kvar just idag! Det är en fröjd att dricka te ur kopparna från Anna Kraitz varje morgon. Det är lätt ett av mina absolut bästa köp!
Dessvärre har det blivit en spricka i min gula kopp (syrrans också, konstigt nog!) så nu måste jag köpa en ny...

Fått ordning på bloggen!

Hej på er!

Några av mina vänner har sagt till mig att bloggen hänger sig när de ska gå in på den. Väldigt konstigt har jag tyckt, och det verkade bara bli så när man använde sig av Explorer som webläsare.
Hur som haver så läste jag att Isa med bloggen Rusta upp hade haft samma problem, och att hon hade tagit bort sin facebook-knapp. Så nu har jag också gjort det, och även testat att gå in på bloggen med Explorer och det verkar som att det fungerar bra!


Hojta gärna till om det fortfarande ser konstigt ut!

Från svart till grön

I veckan var jag och min vän Terese på Ge Ting här i Borås. Det är ungefär som Myrorna kan man säga, fast lite billigare! När vi var där var det turligt nog för oss halva priset på allt, så vi fyndade en hel del grejer!

Bland annat fyndade jag den svarta ljusstaken på bilden, den fick jag ge 8kr (!) för. Den ser kanske inte så mycket ut för världen, men med lite grön sprayfärg visste jag att den skulle bli riktigt snygg!
Så idag gjorde jag slag i saken och sprayade den, och just i detta nu står den för att torka till sig ordentligt.


Vad tycker ni, hiss eller diss?






Kalas/partey

Nu ska jag och sambon snart åka hem till syrran för kalas/inflyttningsfest!
Hon och hennes kille flyttade in i sitt nya hus i oktober, och syrran fyllde även år mitt i flyttkaoset, så vi kör två flugor i en smäll!

Hoppas ni får en riktigt fin lördagskväll!


Frukost med Anna Kraitz

Är hos syrran och äter frukost med Anna Kraitz. Ja, alltså vi dricker te ur hennes vackra porslin.

Syrran har precis som jag bra smak, vi har nästan alla färger båda två. Jag har inte den röda eller bruna, måste införskaffas!


 


Städning pågår!

Just nu håller jag på och städar för fullt här hemma!

Vad gör ni en dag som denna?

 


iMacen har gått in i väggen...

bild lånad från Apple


Förra veckan började vår iMac strejka rejält. Så vi fick helt enkelt skicka in den på lagning. Nu har jag gått runt och varit supernervös för att det inte ska gå att rädda allt som finns på hårddisken, men det veeerkar som det ska lösa sig! Har vi tur så får vi tillbaka den denna veckan.

Detta innebär alltså att jag varken har tillgång till Photoshop eller alla min bilder eller inspirationsmappar.

Så om ni tycker att det börjar bli tråkigt med alla bilder från nätet (för det tycker faktiskt jag själv), så vet ni vad det beror på i alla fall.

Ännu mera ögongodis...

bilder lånade från Hemnet


Då och då kör jag ett så kallat "Hemnet-race". Det innebär att jag verkligen går igenom hela Hemnet från topp till tå. Hela Sverige. Jag har en del kvar, men idag började jag från tårna så att säga, alltså i Malmö.

I hemmet ovan plockade jag ut det som jag själv tyckte var snyggast. Jag vet inte vad det är med mig och gamla kök, men jag börjar gilla det mer och mer.
Det gula golvet och de färgglada Vitrastolarna blev verkligen en "perfect match" i mina ögon! I vardagsrummet föll jag för de färgglada kuddarna i soffan och den gröna tavlan med kossan på. Och köket vet jag inte. Jag bara gillade allt!


Är ni lika stora Hemnet-nördar som jag?

Ögongodis

bilder från Alvhem


Egentligen vet jag inte om det är så mycket som är min stil med just detta hemmet. Men det är jädrans snyggt ändå!
Det shackrutiga golvet i köket tycker jag är superläckert, likaså alla snygga retrolampor och teakmöbler!

String+JellyBean = sant!

I veckan när jag diskade alla mina Kivilyktor, så blev det så tomt i min Stringhylla där några av mina lyktor tidigare stod. Och eftersom några av mina dessertskålar från JellyBean redan huserade på nedersta hyllplanet, tänkte jag att resten kunde få stå på mellersta hyllplanet. Tänkt och gjort, så här blev resultatet.



Och ja, jag tror faktiskt att mina JellyBeans får stå där fortsättningsvis också!

Soffläge

 

 


Strul med bloggen

Det verkar som att det är något strul när man ska gå in på min blogg via Explorer. Jag ska maila blogg.se's support imorgon och se om de kan hjälpa mig att lista ut problemet.

Om man använder sig av Firefox eller Chrome verkar det fungera utan problem i alla fall...


Snyggt hos Indiska

Idag har jag och syrran varit på presentjakt i stan, men självklart har jag ögonen öppna efter annat samtidigt ;)

Inne på Indiska fanns det en jättefin trasmatte-kudde och superfina trasmattor, ett hett tips om du är ute efter en "riktig" trasmatta, de såg ut precis som en trasmatta ska se ut!

 


Julklappstips

bilder från google


Dessa fina miniväskorna heter "Lilli" och kommer från tyska Koziol. Dom är inte bara söta, utan väldigt praktiska också! I den lilla väskan kan man lägga vad man önskar, en chokladbit, en kaka eller en tepåse.
Jag tycker att de passar utmärkt som en liten "gå-bort-present", men även som julklapp. Många har ju såna där julklappsspel där det gärna ska vara lite billigare saker man spelar om.

Mina har jag köpt på Önska här i Borås, men de finns även att köpa på både bluebox.se och favoritsaker.se.


bild: maddes färg och form

Kaffe och mörk choklad


kaffepress från Bodum, mugg från Iiittala & miniväska från Koziol


Att doppa choklad i kaffe är bland det godaste som finns tycker jag! Helst ska det vara Marabou Mjölkchoklad, men idag fick jag nöja mig med 70%-ig mörk choklad, det är inte fy skam det heller!

Snart ska jag ge mig iväg på lite ärenden och senare tänkte jag försöka mig på att laga en grönsakssoppa, det har jag faktiskt aldrig gjort förut, så vi får väl se hur det går, haha...

Detta är jag



Jag heter Madeleine, men alla kallar mig Madde.
Jag är 23år gammal och bor i Borås.
Jag äger en bostadsrätt med min fina sambo Robban.
Jag ÄLSKAR inredning.
Jag ÄLSKAR färg.
Jag är svag för choklad.
Jag gillar att fota med min Nikon D7000.
Jag ska bli moster 5 december. (är det sagt)
Jag älskar att lyssna på Rolling Stones.
Jag dricker te varje dag.
Jag vill gärna bli hundägare.
Jag älskar Italien.
Jag gillar att baka.
Jag gillar att powerwalka.


Vilka är ni, och vad gillar ni? :)

Färgglad och randig



För ett tag sedan haffade jag denna filten Åhléns. På rean kostade den 299kr. Och så fanns det två stycken. Och så fick man köpa två för en. Så jag köpte en till min fina vän Terese också! Bra va?

Gula detaljer



Lite olika gula detaljer här hemma hos mig! Gult är verkligen en färg som har vuxit i mina ögon. För ett år sedan rynkade jag på näsan åt gula inredningsdetaljer, men nu är jag heeelt såld!


Vad gillar ni för färger bäst?

Välkomna!



Åh va glad jag blev när jag såg att jag var på förstasidanblogg.se! Va roligt att ni kikar in här, hoppas att ni gillar det ni ser! :)

Kivi

Dags att diska alla Kivilyktor, de blir ju trots allt dammiga efter ett tag...



 


RSS 2.0