1+1=3


Under en ganska lång period har bloggen inte riktigt varit sig lik, och jag har inte varit alls flitig på att uppdatera. Det finns såklart en anledning! Jag har haft fullt upp med att baka en bulle i ugnen!

Från vecka 7 till vecka 17 mådde jag verkligen pyton. Jag mådde illa hela dagarna och var tvungen att bli sjukskriven till slut på grund av det.
Nytt jobb som jag hade då, gjorde att jag hade otrolig ångest över att vara tvungen att släppa denna nyhet i så tidigt skede (vecka 9). En vecka efter jag berättade hur allt låg till blev jag uppsagd. På grund av att det "inte klickade" som de så fint sa.

I vår bekantskapskrets har det skett många tråkigheter i samband med graviditeter, så vi själva har verkligen inte tagit något för givet, och varit extremt oroliga över minsta lilla grej.

Men nu när man har kommit en bit på vägen känns allt mycket, mycket bättre! Just idag går jag in i vecka 23 (22+0) och magen växer och frodas.

När vi var på ultraljud i vecka 20 fick vi veta att det var en frisk liten kille som växer där inne, och att han är beräknad till 3 augusti!
Behöver jag säga att vi längtar?

Pinterest



Nu har även jag hittat till Pinterest! Jag har inte kommit så långt i mina olika mappar ännu, men jag jobbar på det! Hur som helst är det väääldigt roligt och beroendeframkallande!

Förra veckan började jag faktiskt utbildas för ett nytt jobb som jag har fått! Så nu har jag utbildning 1,5 vecka till innan jag får jobba "på riktigt", och då blir det inom kundtjänst. Därav det glesa bloggandet den senaste tiden, man blir helt grötig i huvudet av allt nytt att ta in så man vill bara slänga sig i soffan när man väl kommer hem.


Hoppas att ni alla hade en bra helg och fint väder, ska ta och kika in hos er i veckan och se vad ni har bloggat om! : )

Fredrik Mattson

bild från google

Jag föll som en fura (typ) när jag såg dessa ljusstakar första gången. Samtidigt som dom är så moderna och stilrena, får man ändå den där "gammeldags" känslan av att hålla en ljusstake i ett öra. Jag hade verkligen inte tackat nej till en i varje färg, så galet fina!

"Lumiére" heter dessa som Fredrik Mattson har designat, och finns att köpa på Gallery Pascale.

Trendenser på Rum21


I onsdags var jag och min vän Terese Rum21's vip-kväll. Frida som driver bloggen Trendenser var där och föreläste kvällen till ära. Hon pratade mycket om och original vs kopia, samt om olika trender! En mycket intressant föreläsning, och en riktigt trevlig kväll.

Efteråt passade jag på att byta några ord med Frida, och även med hennes praktikant Hanna som har bloggen Hannasinspo. Båda var riktigt mysiga, och det var superkul att få träffa båda "live" när man faktiskt har läst deras bloggar en längre tid!

Loppis = guldgruva



Ända sedan jag var liten har jag faktiskt gått på loppisar. Det var min farmors syster Bibbi som började ta med både mig och syrran på loppisar runt om Laholm där hon bor.

Jag tror att man till slut utvecklar någon slags "loppis-syn", som gör att man inte missar någonting! Förra helgen var jag och CicciGärdhem (utanför Borås) och där hittade jag ett verkligt fynd! En rosa Kivi-lykta. Med en prislapp på 30kr på. Lyckan var total!

Ofrivillig bloggpaus!

Både jag och fästmannen drabbades hastigt och lustigt av en dunderförkylning och har varit totalt däckade här hemma. Jag som hade massa saker att blogga om! Men men, man kan ju inte vara förberedd på allt!

Nu känns det faktiskt liiiiiite bättre idag, så jag hoppas att det är på väg över : )



frukostbilder från i onsdags

Bildbomb på Stringhyllan









Bättre sent än aldrig säger man ju, så idag har jag äntligen knäppt några bilder på vår fina Stringhylla. Det tog faktiskt ett tag innan jag kom på hur jag ville ha det, men nu så! Nu finns det plats för alla tidningar i både färgglada tidningsställ och i den lutande tidningshyllan.

Den större delen av hyllan lyckades vi faktiskt komma över begagnat, så det blev inte så fasligt dyrt! Egentligen kanske vi hade velat ha en sektion med lådor eller ett skåp, men det får vänta då endast en sån sektion går på runt 2500kr...

Brödlåda


Jag som gärna har många olika bakingredienser hemma har länge tyckt att brödet har tagit för mycket plats i skafferiet. Så för att lösa detta "problem" började jag leta efter en brödlåda! Turligt nog fick jag tag på en begagnad för 50kr (från IKEA ursprungligen), som jag sedan kunde måla guuuul! Jag älskar verkligen gult. Och jag blir verkligen glad av gult. Så nu står den där i all sin prakt och sprider glädje!

Fixa balkongen med IKEA!

(bilder från google)


Jag vet inte hur vädret är hos er, men här i Borås har det under natten kommit ett snötäcke på ca 15cm... Jag som trodde att våren var på väg!


Vädret till trots har jag spanat på IKEAs nya sommarkollektion och den har ju såklart skapat ett visst köpsug... Egentligen hade jag nog tänkt att måla våra nuvarande möbler i vit båtlack men jag måste säga att jag blev bra sugen på deras gula Roxö-stol, och den rosa Roxö-pallen!

Även om mina fingrar inte är speciellt "gröna" så har jag faktiskt övervägt tanken att köpa mig balkonglådor också, och plantera smultron! Hur gott och mysigt låter inte det liksom?! Var inne en sväng på Lagerhaus igår och såg denna fina modellen som dessutom var ganska billig, bara 129kr. Och visst hade väl det varit fint med rosa och gula krukor från IKEA i en sån? : )

(bilder från IKEA, kollage av mig)


To die for

(bild lånad från Alvhem)


Alltså åh. Vilket vardagsrum! Älskar fortfarande den där mattan från IKEA alltså... Men det bästa av allt är den suuuuupersnygga Olle Baertling-tavlan ovanför soffan (den till vänster). Jag har länge varit sugen på att beställa den + en till med lite andra färger. Båda finns att köpa på Moderna Museets webshop, och kostar bara 90kr respektive 110kr, som hittat!

Espressomaskinen



Här har ni den underbara espressomaskinen på bild! Vi fick hjälp av min kära mamma igår (hon har en likadan) att lära oss hur den fungerar och det resulterade i två fina cappuccinos, inte helt fel!
Men idag får det nog bli espresso, älskar att få en liten "hutt" med riktigt starkt kaffe så att man piggnar till ordentligt.

Veckans inredningsblogg


Denna veckan fick jag den stora äran att vara veckans inredningsblogg på blogg.se! Det känns hur kul som helst, och jag hoppas att ni nya som hittar hit känner för att fortsätta kika in!

Vill ni följa mig kan ni göra det på bloglovin och på facebook (sök bara på "maddes färg och form")!

Pantone Espresso


Igår fick jag och fästmannen den stora äran att ta över min fasters mindre espressomaskin, då de har en annan större som de använder. Det kunde inte blivit mer lägligt än så, för vi har pratat om att faktiskt köpa en. Och det bästa av allt, det finns bara en enda knapp på maskinen så vilken idiot som helst kan använda den, haha!

Och nu till det angenäma "problemet". Vi har ju inga riktiga espressomuggar! Så tillfälligt får vi använda ett par glöggmuggar men jag har ju länge suktat efter Pantones fina espressomuggar... Antingen så köper vi några själva, eller så passar jag på att önska mig när jag fyller år till sommaren : )

Finns att köpa på grandpa.se eller alltikok.se.


Ännu mera loppis



I förra veckan tog jag och min vän Terese en spontantripp till lite loppisar efter jag slutat jobbet. På Kupan (Röda Korset) i stan hittade jag ett riktigt fynd! Ett nattduksbord i teak för endast 25kr! Antingen så får jag eller fästmannen ha det jämte sängen, lutar åt att jag tar det, så kan jag lite fler inredningstidningar där, hihi! ; )

I förra inlägget kunde ni också skymta lite av vår nya Stringhylla, anledningen till att jag inte har visat mer än är för att jag inte har fått någon ordning på vad jag vill ha i den! Men denna veckan ska jag faktiskt ta mig i kragen och fixa det, och så ska jag bjuda på lite nya bilder : )

Min röda minibyrå



Nu är den äntligen färdigmålad, hela tre lager + grundfärg fick jag måla! Men det var nog allt värt besväret. Röd och fin står den nu i Stringhyllan och ska agera förvaring till alla små spel och dylikt.

Dock måste jag slipa till några av lådorna, för en del av dom är extremt tröga att dra ut och det var dom faktiskt redan innan jag målade. Hoppas att det hjälper bara!

Loppis

Det blev en spontan sväng på loppis i Frufällan idag med Jenny! Med mig hem fick jag en ceriserosa besticklåda och en snygg grön retrolampa, båda för 40kr, som hittat!

 

 


"Galen i garn"


Häromdagen var jag på Netto och skulle handla det nödvändigaste, och så visade det sig att dom också hade en liten bokrea! Boken ovan fick följa med hem, den verkar vara lite mer anpassad för nybörjare som jag. Jag har ju länge velat lära mig att sticka och virka lite, så nu kanske jag får ta tag i det en gång för alla : )

Bra start på dagen


Frukosten är den bästa måltiden på hela dagen tycker jag! Och jag måste alltid ha en ordentlig frukost så att jag står mig länge, annars fungerar inte huvudet för fem öre.
Idag fick det bli fil med müsli, rostad macka med ost, hallondryck och en kiwi, och såklart senaste Family Living!

Kan knappast bli bättre än så!

RSS 2.0